728 x 90

Bh. privreda na Facebooku cvjeta

Bh. privreda na Facebooku cvjeta

U zajedničkom godišnjem izvještaju resornih ministarstava za poljoprivredu oba entiteta, objavljeno je da Bosna i Hercegovina bilježi vrtoglav porast uzgoja voća i povrća na Facebook igri FarmVille. U usporedbi sa istim periodom prošle godine, proizvodnja na ovim virtuelnim farmama je utrostručena.  Ovaj pozitivni trend u bh. privredi se nastavlja. Prema analizama koje su  se našle

U zajedničkom godišnjem izvještaju resornih ministarstava za poljoprivredu oba entiteta, objavljeno je da Bosna i Hercegovina bilježi vrtoglav porast uzgoja voća i povrća na Facebook igri FarmVille. U usporedbi sa istim periodom prošle godine, proizvodnja na ovim virtuelnim farmama je utrostručena. 

Ovaj pozitivni trend u bh. privredi se nastavlja. Prema analizama koje su  se našle u godišnjem izvještaju, u narednom periodu se očekuje daljnji porast proizvodnje.  Naime, farme koje su pokrenute početkom godine još uvijek ne raspolažu punim resursima u vidu opreme i sjemenja kultura koje donose veliki profit. Očekuje se da će u narednih šest mjeseci izvoz lubenica i ananasa biti utrostručen.

Prve reakcije na ovu odličnu vijest stigle su od Visokog i Specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH Valentina Inzka i Predsjedavajućeg člana Predsjedništva BiH Željke Komšića.

“Drago mi je da postoje određeni aspekti u BiH koji imaju snage da idu naprijed. Sretan sam što u ovoj zemlji još uvijek ima mladih koji su zainteresovani za zemljoradnju. To mi budi novu nadu u budućnost Bosne i Hercegovine kao punopravne članice EU”, stoji između ostalog u Inzkovom sapoštenju koje je stiglo iz OHR-a . 

Predsjedavajući član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je zadovoljstvo zbog porasta proizvodnje, ali isto tako i zbog stvaranja dobrih međukomšijskih odnosa. 

“Odnosi među farmerima u FarmVillu su upravo ono što još nedostaje ovoj zemlji. Lijepo je vidjeti da komšija komšiji opet pomaže pođubriti baštu ili izgraditi štalu”, izjavio je Komšić za Federalnu televiziju.
2010-02-26

Posts Carousel