728 x 90

Lažna dojava o postavljenom alkoholu u zgradi Rijaseta IZ

Lažna dojava o postavljenom alkoholu u zgradi Rijaseta IZ

Jučer oko 15 sati, Rijaset Islamske zajednice u BiH primio je anonimnu dojavu da su u zgradi Rijaseta postavljene četiri boce alkoholnog pića. Nadležni su odmah evakuisali zgradu i obavijestili policiju Policija, zajedno sa stručnim timom za uklanjanje alkohola, detaljno je pregledala zgradu te su našli četiri otvorene boce Stock 64 sa tamnožutom tekućinom koja

Jučer oko 15 sati, Rijaset Islamske zajednice u BiH primio je anonimnu dojavu da su u zgradi Rijaseta postavljene četiri boce alkoholnog pića. Nadležni su odmah evakuisali zgradu i obavijestili policiju

Policija, zajedno sa stručnim timom za uklanjanje alkohola, detaljno je pregledala zgradu te su našli četiri otvorene boce Stock 64 sa tamnožutom tekućinom koja je izgledom  podsjećala na alkoholno piće – brandy. Vođa interventnog tima za alkohol, Miljenko Mokribratić na licu mjesta je ispitao sastav tekućine i otkrio da se ne radi o alkoholu već ledenom čaju od breskve.

„Boce su sadržavale ledeni čaj od breskve, tako da je katastrofa izbjegnuta. Da su kojim slučajem ostale još par dana neotkrivene, moglo se desiti da sok fermentira te da se u njemu stvore manje količine alkohola“, izjavio je Mokribratić na konferenciji za novinare održanoj nakon pretresa zgrade.
Na konferenciji je istaknuto da se ovakve prijetnje neće shvatati olako te će biti sprovedena istraga o tome ko je idejni tvorac ove neslane šale i šta se desilo sa bradndyjem koji je originalno bio u boci. Boce sa sokom će biti predane tužilaštvu do okončanja istrage, nakon čega će biti uništene na tajnoj lokaciji. 

2008-12-17 (DS)

Posts Carousel