728 x 90

Uhapšena osoba koja nema profila na Facebooku

Uhapšena osoba koja nema profila na Facebooku

Dvadesetpetogodišnja djevojka uhapšena je sinoć oko 23 sata zbog osnovane sumnje da nije otvorila svoj profil na stranici za društveno umrežavanje Facebook. Mlada djevojka, čije ime nije objavljeno iz sigurnosnih razloga, zadržana je u pritvoru radi daljih ispitivanja. Niko od njenih najbližih nije došao da položi kauciju za njeno oslobađanje jer nisu znali da je

Dvadesetpetogodišnja djevojka uhapšena je sinoć oko 23 sata zbog osnovane sumnje da nije otvorila svoj profil na stranici za društveno umrežavanje Facebook.

Mlada djevojka, čije ime nije objavljeno iz sigurnosnih razloga, zadržana je u pritvoru radi daljih ispitivanja. Niko od njenih najbližih nije došao da položi kauciju za njeno oslobađanje jer nisu znali da je uhapšena, s obzirom da nema profil na Facebooku pa nije mogla ažurirati status.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se saopštenjem povodom ovog slučaja u kojem naglašavaju da se djevojka ponaša čudno i da se opire svim silama da otvori profil na Facebooku.

„Rečeno joj je da bi se cijela stvar riješila ako samo pristane da otvori profil, ali ona se, po cijenu dugogodišnje zatvorske kazne, protiv i opire Facebook-u“, navodi se u saopštenju pristiglom iz MUP-a KS.

Na Facebook-u je osnovana i grupa pod nazivom „Uništimo one koji nemaju profil“ i očekuje se da će se razjarena rulja spontano okupiti večeras ispred Centralnog zatvora u Sarajevu kako bi izrazila svoj gnjev protiv uhapšene djevojke.

Posts Carousel