728 x 90

SP u fudbalu možda ne donese nemire u Mostaru

SP u fudbalu možda ne donese nemire u Mostaru

Pred sami početak Svjetskog prvenstva u fudbalu, Mostarom se šire glasine da bi praćenje ovog sportskog spektakla moglo proći bez uobičajenih nereda i nasilja na ulicama. Naime, od završetka rata u Bosni i Hercegovini, ovo je prvi put na takmičenju ovog kalibra ne učestvuje ni Turska niti Hrvatska. Među mostarskim huliganima sa obje strane Neretve

Pred sami početak Svjetskog prvenstva u fudbalu, Mostarom se šire glasine da bi praćenje ovog sportskog spektakla moglo proći bez uobičajenih nereda i nasilja na ulicama. Naime, od završetka rata u Bosni i Hercegovini, ovo je prvi put na takmičenju ovog kalibra ne učestvuje ni Turska niti Hrvatska.

Među mostarskim huliganima sa obje strane Neretve osjeća se doza zbunjenosti i nedoumice, jer ne znaju kome da se priklone.

“Ovo se nikada nije desilo. Baš ne znamo šta da radimo. Niko neće  navijati za Srbe ili za Slovence. Đe to ima?! Ista bi situacija bila i da je BiH sa Ćirom otišla na Svjetsko prvenstvo. I jedni i drugi imamo razloga da ih ne volimo i da ih volimo. Šta je ovo mati mila,” rekao je jedan od aktera mostarskih fudbalskih manifestacija.

I pored ove naznake smirivanja situacije u Mostaru, Mostarce ipak upozoravaju da se ne kreću ulicama nakon utakmica koje izazivaju radost navijača u lokalnim kafanama. Još uvijek nije načisto da li će huligani izabrati reprezentacije za koje su spremni uništavati javnu i privatnu imovinu.
(DS) 11-06-2010

Posts Carousel