728 x 90

Rješenje problema dvije škole pod jednim krovom

Rješenje problema dvije škole pod jednim krovom

Nakon višegodišnje sramotne prakse poznate kao “dvije škole pod jednim krovom”, napokon je pronađeno adekvatno rješenje ovog problema. Kako bi se zadovoljili standardi jednakosti od naredne godine kantonalna ministarstva obrazovanja počet će pripreme za primjenu rješenja “Dvije škole pod dva krova”. Rješenje segregacije koje je zatražio Predstavnički dom Parlamenta FBiH ogledat će se u izgradnji

Nakon višegodišnje sramotne prakse poznate kao “dvije škole pod jednim krovom”, napokon je pronađeno adekvatno rješenje ovog problema. Kako bi se zadovoljili standardi jednakosti od naredne godine kantonalna ministarstva obrazovanja počet će pripreme za primjenu rješenja “Dvije škole pod dva krova”.

Rješenje segregacije koje je zatražio Predstavnički dom Parlamenta FBiH ogledat će se u izgradnji još jedne škole kako bi se rasteretila postojeća zgrada i izbjeglo susretanje učenika u hodnicima i na velikom odmoru. Da naša zemlja zaista ide naprijed pokazuje i inicijativa da se unutar dvije škole pod dva krova osnuje i treća škola koju će pohađati djeca iz miješanih brakova, ako se za tim ukaže potreba.

Ministri obrazovanja Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona koji su ponudili ovo rješenje, već su počeli budžetirati sredstva za izgradnju novih objekata. Kompetno provođenje plana očekuje se za 15 godina.

(DS) 19-02-2010 

Posts Carousel