728 x 90

Promotivna kampanja korupcije doživjela veliki uspjeh

Promotivna kampanja korupcije doživjela veliki uspjeh

Reklamna kampanja “Korupcija ti uzima sve” koja je započela u decembru prošle godine polako se bliži kraju. Tokom ovog promotivnog perioda, cijene doktorskih, obrazovnih, sudskih i mnogih drugih usluga koje su se naplaćivale “kovertom ispod stola”, doživjele su osjetan pad, a sve zahvaljujući povećanoj potražnji bh. građana. Prema nezvaničnim informacijama, samo u sarajevskom porodilištu zabilježen

Reklamna kampanja “Korupcija ti uzima sve” koja je započela u decembru prošle godine polako se bliži kraju. Tokom ovog promotivnog perioda, cijene doktorskih, obrazovnih, sudskih i mnogih drugih usluga koje su se naplaćivale “kovertom ispod stola”, doživjele su osjetan pad, a sve zahvaljujući povećanoj potražnji bh. građana.

Prema nezvaničnim informacijama, samo u sarajevskom porodilištu zabilježen je porast potplaćivanja babica i medicinskih sestara za 34,8%. Očevi, ohrabreni kampanjom da korupcija zaista funkcioniše bez ustezanja su plaćali, za sada nepoznatu sumu novca, kako bi poslije poroda posjetili svoju suprugu i novorođeno dijete te podijelili radost proširenja porodice. 

Također je zabilježen porast kupovine ocjena na fakultetima, kao i ubrzano sređivanje imovinsko-pravnih sporova na sudovima, ali za taj segment koruptivnog djelovanja još uvijek nemamo podatke. 

Zahvaljujući opširnoj edukaciji o oblicima korupcije, građani su upoznati sa načinom funkcionisanja mita. Edukacija o načinu suzbijanja se odvijala nakon pauze za ručak, tako da tom dijelu predavanja niko nije prisustvovao. 
Kompletni rezultati kampanje bit će poznati krajem februara. 
(DS) 29-01-2010

Posts Carousel