728 x 90

Mali šloger 2009 – folk festival dječije pjesme

Mali šloger 2009 – folk festival dječije pjesme

Nakon što je „Mali šlager 2008“ otkazan zbog nedostatka financijskih sredstava, Federalna televizija je odlučila da napravi izmjenu koncepta ovog dječijeg festivala koji će od ove godine imati folk predznak i  nositi ime „Mali šloger“. Kako stoji u saopštenju Federalne televizije, uređivački kolegij se na ovaj potez odlučio kako bi privukao više publike i sponzore.  Pisanje pjesama

Nakon što je „Mali šlager 2008“ otkazan zbog nedostatka financijskih sredstava, Federalna televizija je odlučila da napravi izmjenu koncepta ovog dječijeg festivala koji će od ove godine imati folk predznak i  nositi ime „Mali šloger“. 
Kako stoji u saopštenju Federalne televizije, uređivački kolegij se na ovaj potez odlučio kako bi privukao više publike i sponzore.  
Pisanje pjesama za djecu već je u toku, a za to su angažovane neke od najvećih imena folk muzike poput Armina Šakovića, Semira Cerića Koketa i mnogih drugih. 
„Prokletnice odlikašice“, „Snimat ću te mobitelom u svlačionici“ i „Zgazit ću ti srce maminom štiklom“, samo su neki od naslova pjesama koje će djeca izvoditi na „Malom šlogeru 2009“. Iako voditeljski par još uvijek nije potvrđen, trenutno su u igri Selma Bajrami i Hazim Begagić. 
17-04-2009 (DS)

Posts Carousel