728 x 90

Korištenje usluga 3G mreže plaćat će se prvorođenim djetetom

Korištenje usluga 3G mreže plaćat će se prvorođenim djetetom

Od 17. maja BH Telecom je započeo testiranje treće generacije mobilne telefonije. Riječ je o 3G standardu koji će omogućiti veliku brzinu prenosa podataka  do oko 14 MBit/s. Ovo omogućava prijenos ne samo teksta i zvuka nego i pokretnih slika. Cijena? Sitnica, pogotovo za porodice sa više djece. Kako nam je potvrdila Nađa Lutvikadić PR

Od 17. maja BH Telecom je započeo testiranje treće generacije mobilne telefonije. Riječ je o 3G standardu koji će omogućiti veliku brzinu prenosa podataka  do oko 14 MBit/s.

Ovo omogućava prijenos ne samo teksta i zvuka nego i pokretnih slika. Cijena? Sitnica, pogotovo za porodice sa više djece.

Kako nam je potvrdila Nađa Lutvikadić PR BH Telecoma, u testnoj fazi videopozivi koje omogućava ova tehnologija bit će naplaćivani po cijeni običnog poziva. Na pitanje koliko će koštati korištenje brzog interneta putem 3G mreže, Nađa je naglasila da je tu riječ video pozivima i mobilnoj telefoniji, a ne Internetu.  

„Zvijezda 3G standarda jesu video pozivi. To je usluga koja je najvažnija i koja se najviše koristi. Za brzi internet  potreban vam je ADSL. Na kraju krajeva, šta će vam internet na mobilnom uređaju“, izjavila je Lutvikadić.

Redakciju Dnevnog satira najviše je zanimalo koliko će koštati ova usluga. Na to nam je Nađa odgovorila: „Prvih šest mjeseci, video pozivi će se naplaćivati po cijeni običnog. Nakon toga, svi koji požele koristiti prednosti 3G-a BH Telecomu će morati dati svoje prvorođeno dijete, a kasnija mjesečna naknada nije utvrđena. U isto vrijeme želimo da uvjerimo javnost da će djeca biti tretirana odlično, te će biti odgajana i obrazovana na najbolji sarajevskim fakultetima, kako bi odmah nakon toga imali zagarantovan posao u BH Telecomu.“
(DS) 25-05-2009

Posts Carousel