728 x 90

Gradonačelnik Behmen dovodi Batmana u Sarajevo

Gradonačelnik Behmen dovodi Batmana u Sarajevo

U Gradskoj upravi Sarajeva danas je održana vanredna konferencija za novinare na kojoj je iznesen plan suzbijanja kriminala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, zatražio je pomoć od svog kolege Anthony Garcie, gradonačelnika Gotham Cityja, koji ima veliko iskustvo sa sličnim problemom. Tokom telefonskog razgovora koji je obavljen u utorak navečer,

U Gradskoj upravi Sarajeva danas je održana vanredna konferencija za novinare na kojoj je iznesen plan suzbijanja kriminala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, zatražio je pomoć od svog kolege Anthony Garcie, gradonačelnika Gotham Cityja, koji ima veliko iskustvo sa sličnim problemom.

Tokom telefonskog razgovora koji je obavljen u utorak navečer, Garcia je obećao Behmenu da će, u ime prijateljstva dva grada, u Sarajevo poslati njihovog super heroja Batmana sa svom pratećom opremom. 

“Grad Sarajevo nećemo prepustiti kriminalcima i nećemo dopustiti zlim jezicima da govore kako ništa ne radimo na poboljšanju sigurnosti. Nakon prestanka snježnih padavina na Sarajevski aerodrom sletjet će avion u kojem će biti specijalni reflektor za komunikaciju sa Batmanom te dodatna oprema koja će se naći u super herojevoj vili. Batman će u grad stići svojim ličnim automobilom tokom naredne sedmice i bit će smješten na tajnoj lokaciji”, rekao je Behmen okupljenim novinarima. 

Na pitanje novinara Dnevnog satira da li će u grad stići i Robin, Behmen je odgovorio da o Robinu nisu razgovarali, ali da vjeruje kako će sam Batman biti dovoljan jer Sarajevo nema problema sa super zlikovcima poput Poison Ivy ili Mr. Freeza.
Prema planu Gradske uprave, Batman će najviše rješavati probleme maloljetničke delikvencije.  

(Mirela V. / DS) 10-03-2010

Posts Carousel