728 x 90

EU će riješiti krizu u BiH reality showom

EU će riješiti krizu u BiH reality showom

Nakon višegodišnjih opstrukcija, neuspješnih reformi i pregovora, Evropska unija je odlučila završiti dugogodišnju krizu organizovanjem najvećeg reality showa u historiji televizije u kojem će učestvovati svi građani BiH.   Kada je sve izgledalo izgubljeno i EU je bila na korak od slanja oružja za masovno uništenje u našu zemlju da se pobijemo i završimo sa natezanjem

Nakon višegodišnjih opstrukcija, neuspješnih reformi i pregovora, Evropska unija je odlučila završiti dugogodišnju krizu organizovanjem najvećeg reality showa u historiji televizije u kojem će učestvovati svi građani BiH.  

Kada je sve izgledalo izgubljeno i EU je bila na korak od slanja oružja za masovno uništenje u našu zemlju da se pobijemo i završimo sa natezanjem već jednom, produkcijska kuća Endemole poslala svoj prijedlog rješenja krize. Nakon detaljne analize i konsultacijom sa vođama vladajućih plemena u BiH, EU je odobrila prijedlog i pripreme su u toku.

Sutra ujutro počinju velike pripreme za početak showa koji bi trebao krenuti 16 januara, nakon praznika konstitutivnih naroda u BiH. Populacija BiH će biti podijeljena u dva klana – FBiH i RS klan. Oko BiH će biti podignut zid u potpunosti pokriven kamerama. Tokom jednogodišnjeg trajanja showa, bit će isključeni telefoni prema ostatku svijeta, televizijski program bit će ograničen na repriziranje filmova i serija, a vijesti će sadržavati samo informacije unutar jednog klana.  Sve internet veze bit će prekinute.

Poznato je da će postojati i takmičenja između klanova, ali Endemol te informacije još uvijek drži u tajnosti. Do 16. januara bit će dozvoljeno preseljenje iz klana u klan. Kako bi izbjegli politički utjecaj i manipulaciju građanima, svi predstavnici vlasti i njihovi članovi uže porodice bit će izmješteni van granica BiH.

Nakon završetka showa, politički predstavnik pobjedničkog klana će se vratiti u BiH te izvršiti reforme i organizovati državu onako kako on želi.

Show će biti emitovan u 108 zemalja, 5% zarade od marketinga bit će dodijeljeno budžetu entiteta pobjedničkog klana.

2008-12-22 (DS)

Posts Carousel