728 x 90

Arzija Mahmutović pomogla nigerijskom princu

Arzija Mahmutović pomogla nigerijskom princu

Arzija Mahmutović, direktorica JU “Djeca Sarajeva” i dobitnica Zlatnog orla za prestiž i kvalitetu, pomogla je unesrećenom nigerijskom princu Desmondu Okotieboru Etete i tako još jednom pokazala kako humanosti i poslovni svijet mogu naći zajednički jezik.  “Prijestolonasljednik kraljevske porodice Etete, iz naftom bogate Nigerije, zatražio je pomoć lično od gospođe Arzije Mahmutović kako bi spasio

Arzija Mahmutović, direktorica JU “Djeca Sarajeva” i dobitnica Zlatnog orla za prestiž i kvalitetu, pomogla je unesrećenom nigerijskom princu Desmondu Okotieboru Etete i tako još jednom pokazala kako humanosti i poslovni svijet mogu naći zajednički jezik. 

“Prijestolonasljednik kraljevske porodice Etete, iz naftom bogate Nigerije, zatražio je pomoć lično od gospođe Arzije Mahmutović kako bi spasio bogatstvo svoga naroda od vojne hunte i tako osigurao sigurniju i ljepšu budućnost za svoj narod”, stoji u saopštenju koje smo primili od JU “Djeca Sarajeva”.

U saopštenju se dalje navodi da je gđa Mahmutović poduzela potrebne korake koji će pomoći princu Desmondu Okotieboru Etete i njegovom narodu. 

“Razmijenjeni su bankovni računi, a jučer je uplaćeno 1000 eura bankovnih troškova, nakon čega će na račun JU “Djeca Sarajeva” biti uplaćeno 100 miliona dolara. Novac će dalje biti prebačen na bankovni račun u Engleskoj, a JU “Djeca Sarajeva” će kao nagradu za humanost dobiti 10% od tog iznosa.”

Zbog sigurnosti princa Desmonda, nije otkriveno kada će novac biti uplaćen. Kada transakcija bude okončana, Arzija Mahmutović će otputovati Nigeriju kako bi lično upoznala Princa i uručila mu nagradu za hrabrost koju će napraviti djeca iz sarajevskih vrtića. 

(DS) 25-03-2010

Posts Carousel