728 x 90

Vlada FBiH uzima kredit od Gašija

Vlada FBiH uzima kredit od Gašija

Kako bi osigurao finansijska sredstva za prioritetna pokrivanja dugovanja Vlade FBiH, premijer Nedžad Branković se odazvao pozivu lokalnog biznismena Muhameda Alija Gašija koji je ponudio pomoć posrnuloj Federaciji.  Branković je u Centralni zatvor u Sarajevu stigao rano jutros i održao prvu rundu razgovora. Nakon kratke pauze i šetnje u zatvorskom krugu, sastanak Branković – Gaši

Kako bi osigurao finansijska sredstva za prioritetna pokrivanja dugovanja Vlade FBiH, premijer Nedžad Branković se odazvao pozivu lokalnog biznismena Muhameda Alija Gašija koji je ponudio pomoć posrnuloj Federaciji. 

Branković je u Centralni zatvor u Sarajevu stigao rano jutros i održao prvu rundu razgovora. Nakon kratke pauze i šetnje u zatvorskom krugu, sastanak Branković – Gaši nastavljen je u prisustvu Gašijevog advokata i državnog tužioca. Nakon sastanka Nedžad Branković se kratko obratio predstavnicima medija okupljenim ispred Centralnog zatvora. 

„Muhamed nam je bio od velike pomoći. Uz njegovo svesrdno zalaganje bit će isplaćene penzije i regresi za radnike ministarstava pred sezonu godišnjih odmora“, izjavio je premijer Branković. 

Na pitanje novinara šta je Gaši tražio za sebe, Branković je odgovorio: „Sve što je Muhamed traži jeste pravedno suđenje. To će zahvaljujući ovoj finasijskoj injekciji i dobiti. Jedan dio sredstava će otići u finansiranje ovog procesa kako se ne bi desile bilo kakve greške.“

Ovim povodom Gašijev račun će biti deblokiran, a o visini kamata te uslovima i rokovima premijer Branković nije htio govoriti. 

09-03-2009 (DS)

Posts Carousel