728 x 90

„Uvod u privatno poslovanje“ novi predmet u sarajevskim OŠ

„Uvod u privatno poslovanje“ novi predmet u sarajevskim OŠ

Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo od naredne godine će u osnovne škole uvesti predmet „Uvod u privatno poslovanje“ za učenike osmog razreda. Štampanje knjige će početi u februaru, a  prekvalifikacija kadrova je već počela. „Mi se moramo prilagoditi situaciji u zemlji i početi školovati djecu kako bi se što bolje snašla u svijetu koji ih okružuje“,

Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo od naredne godine će u osnovne škole uvesti predmet „Uvod u privatno poslovanje“ za učenike osmog razreda. Štampanje knjige će početi u februaru, a  prekvalifikacija kadrova je već počela.

„Mi se moramo prilagoditi situaciji u zemlji i početi školovati djecu kako bi se što bolje snašla u svijetu koji ih okružuje“, izjavio ja ministar obrazovanja i nauke mr. Safet Kešo.

Predmet  „Uvod u privatno poslovanje“ izučavat će sve aspekte tog vida poslovanja, od štanda sa CD-ovima do kompanije sa više stotina radnika. Jezik i način predavanja bit će prilagođen uzrastu. 

Neke od oblasti koje će izučavati su: kako dobiti što više od radnika za što manje novca, kako uspješno izbjeći plaćanje doprinosa, kako uspješno oprati novac i sl.

Posts Carousel