728 x 90

UN izglasao rezoluciju o Nedžadu Brankoviću, autor grafita se predao

UN izglasao rezoluciju o Nedžadu Brankoviću, autor grafita se predao

Na vanrednoj sjednici UN-a koja je održana kasno sinoć, izglasana je rezolucija o Nedžadu Brankoviću kojom se osuđuje osoba ili osobe koje su napisale grafit „Lopove vrati stan“.  Sjednicu je sazvao Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon kako bi izrazio podršku premjeru Federacije koji zbog grafita razmišlja da podnese ostavku. „Teško je biti političar u Bosni

Na vanrednoj sjednici UN-a koja je održana kasno sinoć, izglasana je rezolucija o Nedžadu Brankoviću kojom se osuđuje osoba ili osobe koje su napisale grafit „Lopove vrati stan“. 

Sjednicu je sazvao Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon kako bi izrazio podršku premjeru Federacije koji zbog grafita razmišlja da podnese ostavku.

„Teško je biti političar u Bosni i Hercegovini, ali mislim da se ne treba predati sve dok sud ne donese presudu. Svi su nevini dok se ne dokaže da su krivi“, rekao je ne konferenciji za novinare Ban Ki-moon. 
U međuvremenu, policiji se javio Milivoje Slikarić koji je razriješio krizu zvanu “grafit na Ciglanama”. Naime Milivoju je nepravedno oduzeto stanarsko pravo na stan preko puto onog u kojem stanuje premijer. U njemu je sada njegov bivši kolega i grafit je bio namijenjen njemu. 

Nakon ovog razvoja događaja Nedžad Branković je izjavio da ostavke neće biti jer je shvatio da građani ipak nisu nezadovoljni i da ga vole.

Posts Carousel