728 x 90

Hajrudin Varešanović uzeo Dejana Kukrića za taoca

Hajrudin Varešanović uzeo Dejana Kukrića za taoca

Nakon što je sinoć objavljeno da će grupa Regina predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Moskvi, Hajrudin Varešanović je neovlašteno ušao u kancelariju Dejana Kukrića i zabarikadirao se. Varešanović, koji će za tri dana napuniti 48 godina , Kukrića je držao zarobljenog punih šest sati. Tokom trajanja talačke krize Hajrudin je u intervalima pjevao

Nakon što je sinoć objavljeno da će grupa Regina predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Moskvi, Hajrudin Varešanović je neovlašteno ušao u kancelariju Dejana Kukrića i zabarikadirao se.

Varešanović, koji će za tri dana napuniti 48 godina , Kukrića je držao zarobljenog punih šest sati. Tokom trajanja talačke krize Hajrudin je u intervalima pjevao i plakao. Pokušavao je uvjeriti Dejana kako ima pobjedničku pjesmu na kojoj su radili Željko Joksimović, Dino Merlin i on, te da će ona dovesti Eurosong u Sarajevo .  

Nakon što je policija opkolila dio zgrade u kojoj se kriza odvijala, Hajrudin je zaprijetio da će pjevati tako visoko da će Dejanu popucati bubnjići. 

Nakon šest sati napetosti Varešanović je ostao bez glasa i predao se. Dok ga je policija odvodila najavio je oproštaj od svoje pjevačke karijere, dva povratnička albuma i tri oproštajne turneje. Dejan Kukrić se osjeća dobro i nakon liječničkog pregleda pušten je kući. 

Posts Carousel